Referenties

Persoonlijke Effectiviteitsweek Portugal:

Een week vol uitdaging, herkenning, liefde en magie: een van de meest waardevolle, intense en mooiste ervaring in mijn leven! En de beste investering in mijzelf!

Persoonlijke Effectiviteitsweek Portugal:

Petra begeleidt je met haar zachte energie op een prettige manier, met veel zorg en aandacht, door je innerlijke, soms pijnlijke processen. Je hebt het gevoel het niet alleen te hoeven doen. Met haar intuïtie voelt ze haarfijn aan waar je zit en wat je nodig hebt.

Persoonlijke Effectiviteitsweek Portugal:

In mijn werk en privé leven liep die ik tegen patronen aan die er met de jaren waren ingeslopen. Op zoek naar een training om deze patronen te herkennen en die patronen die me niet meer dienen te veranderen kwam ik terecht bij de Persoonlijke effectiviteitsweek van Petra.

In deze week in Portugal heb ik gezien en ervaren hoe ik communiceer met woorden, met mijn lichaam, maar ook wat ik onbewust doe. Hoe ik reageer op spannende/nieuwe situaties en welk gedrag ik dan laat zien. Ik zag en ondervond hoe ik reageer op mensen die een ander gedrag laten zien en wat er gebeurt als ik daarop gespiegeld en gecorrigeerd wordt. Enorm leerzaam.
Het programma is niet vastomlijnd, maar ontstaat en je bent daar medeverantwoordelijk voor. Er waren kaders en er was veel ruimte voor dat wat zich op dat moment aandiende. Met ook als belangrijke les dat er in zo’n week veel aangereikt wordt, maar dat jezelf degene bent die het moet pakken, integreren en doorleven. Omdat je dat zelf doet, beklijft het ook.
De aanpak van Petra maakt dat het ‘m niet in een methode zit, maar meer in gedrag. Petra heeft een enorme “koffer” met instrumenten/methodes waaruit ze kan putten, maar vooral het invoelend vermogen waardoor ze weet wat de groep en de individuen nodig hebben maakt dat het maatwerk is. Het is doen en ervaren, meer dan dat het cognitief leren is, maar wel met veel cognitieve ondertiteling.
Een bijzondere en waardevolle week waar je even helemaal uit je eigen omgeving wordt gehaald. Doordat de groep groot genoeg was, een divers pluimage had en klein genoeg om heel veel persoonlijke aandacht te krijgen, ontstond er een groot leereffect. En laat ik niet vergeten dat het ook een enorm leuke week was waarin nieuwe vriendschappen zijn ontstaan.

Kortom, een aanrader voor iedereen die stappen wil zetten in zijn eigen persoonlijke effectiviteit.

Persoonlijke Effectiviteitsweek Portugal:

Op een liefdevolle manier, soms confronterend en met een flinke dosis humor leert Petra je je eigen patronen en valkuilen herkennen. Ze heeft mij een mooiere kijk op mezelf gegeven, zonder oordeel. Ze leert je uit je hoofd te komen en meer naar je gevoel, intuïtie te luisteren waardoor ik veel meer rust ervaar. Ik heb een heerlijke 5-daagse in Portugal gehad en heel veel mooie mensen ontmoet. Daar ben ik dankbaar voor!

Onze Vijfdaagse:

Met haar intuïtieve vermogen en volledig vertrouwen neemt Petra je mee op een reis, een ongekende diepte in om wat onbewust is zichtbaar te maken, wat gezien mag worden te laten zien, oude overtuigingen te herkennen en los te laten.

Zodat je leert om jezelf volledig te zien en te zijn. En jezelf te accepteren zoals je bent en daarvan gaat houden.

Voor ons betekent dit dat we veel beter begrijpen waarom dingen in het leven zijn ontstaan, zonder daar een oordeel op te hebben.

Dankzij dit inzicht kunnen we nu dingen anders doen. En voelen we ons ieder op zich compleet, omdat alles wat er is er mag zijn.

Voor onze relatie betekent dit dat er een diepere verbinding is ontstaan en doordat we onszelf beter hebben leren kennen, kunnen we nu ook de ander beter zien en waarderen.

Het mooie van de Tweedaagse is dat het alleen over jouzelf gaat, over verbinding met je diepste zelf.

En dat we op dag vijf, samen bij Petra, de dynamiek van onze relatie indoken en deze helder en inzichtelijk werd.

Petra bezit de gave om van beide personen zonder oordeel inzichtelijk te maken wat niet helpend is in de relatie en gelijk te laten ervaren wat wel helpend is.

Dankbaar voor deze bijzondere week waarin we allebei thuis zijn gekomen in onszelf en in onze relatie en die we voor geen goud had willen missen.

De afgelopen jaren zijn er bijzondere mensen in mijn leven gekomen. Bijzondere mensen die op hun beurt er weer voor zorgen dat ik in contact kom met andere bijzondere mensen en daar is Petra er één van. Zo iemand kom je niet zomaar tegen; zo iemand komt op jouw pad. Vaak op een moment dat je daar blijkbaar klaar voor bent.

Tijdens de Tweedaagse zit je als het ware in een film die over jouw leven gaat. Petra laat je zien en voelen waarom dingen zijn zoals ze zijn en zijn gelopen zoals ze zijn gelopen. En door haar bijzondere gave geeft ze jou ook de regie weer terug in handen om de film te laten doorlopen zoals jij dat wilt. Met haar nuchtere kijk op het leven geeft ze je het vertrouwen dat je het ook echt kunt.

En natuurlijk zullen er altijd wel eens momenten zijn dat je even vastloopt/ iets niet begrijpt, maar ook dan heeft Petra de gave door soms kort met jou te sparren, jou weer op weg te helpen.

Dit alles maakt Petra dus heel bijzonder, een coach voor het leven.

“De sessies bij Petra zijn echt een cadeautje voor je ziel.”
Vanaf het moment dat je binnenloopt voelt, ziet en weet Petra al wat er speelt ze vertaalt dit op een liefdevolle krachtige manier zonder enig oordeel en zelfs met een vleugje humor. Hierdoor kon ik mijzelf openstellen en erkennen wat er inderdaad nog speelt en wat gezien mag worden. Daarnaast is Petra energetisch zoveel aan het helen dat ik dit in mijn hele lichaam ervaarde tijdens de sessies. Alsof er elke keer weer een kwartje in de automaat werd gegooid die eindelijk echt viel. Niet alleen het begrijpen hiervan maar het volledig voelen en het kunnen integreren.
Er ontstaat ruimte, heling, rust, helderheid en een transformatie op een dieper niveau. Echt waardevol en bijzonder.

Ik heb de ‘Tweedaagse’ bij Petra gedaan.
Het was een intuïtief besluit om dit als cadeau aan mezelf te geven.
… Wauwwww …
Ongelofelijk scherp en raak. Liefdevol, begripvol. Vol compassie.
Petra liet mij een nieuwe werkelijkheid van mezelf zien. Met haar gave was ze feilloos in staat om mij te raken waar ik zelf niet bij kon.
Ze stelde mijn diepste pijn en (onbewuste) angst aan de kaak om het te transformeren en te healen. Een sessie bij Petra werkt op energetisch, emotioneel en lichamelijk vlak.
Dit in combinatie met haar nuchtere aanpak is vrij uniek. Ik denk dat er weinig coaches zijn die dat op dit niveau beheersen.
Petra, wat ben je een prachtig mooie vrouw!!
Ik ben ontzettend dankbaar voor wat je mij hebt laten voelen.
Dankjewel.

Al tijdens ons eerste telefoongesprek voelde het heel vertrouwd met Petra. Ze voelt haarscherp aan wat er speelt en haar communicatie is helder, zacht en nuchter. Ik heb dit als heel prettig ervaren.

Ik voel een hele warme, liefdevolle energie bij Petra. Ze heeft een heel zuiver vermogen om zich te verbinden met wat er speelt. Je hoeft eigenlijk niet veel te zeggen.

Tijdens onze sessie heeft Petra me heel helder laten zien wat ik (onbewust) heb overgenomen van mijn familie. Ze heeft me geholpen om stukken los te laten. (Niet wetende dat ik daarvoor kwam.)
Hierdoor voel ik me sinds de sessie rustiger, meer verbonden met mezelf en de ruimte om mezelf beter te leren kennen. Meer in mijn kracht. Het is alsof er ergens een kwartje is gevallen.

Tijdens een eerste coaching gesprek werd ik meteen geraakt door Petra, ze voelde gelijk warm en vertrouwd aan. Het was op precies het juiste moment in mijn leven dat deze sessie plaats vond en ik was benieuwd wat er allemaal nog meer in zou zitten. Later tijdens de Tweedaagse heb ik mogen ervaren hoe het is om constant in contact te staan met jezelf en je eigen gevoel. Dit was ik kwijt (geraakt) en Petra heeft geholpen om dat vertrouwen weer te herstellen. Daarnaast is het zo bijzonder hoe ze je helpt om een heldere kijk op je eigen leven te krijgen en gevoelens, emoties, etc. handen en voeten te geven. Ik ervaar meer rust, heb dingen los kunnen laten en zijn er veel dingen op hun plek gevallen.

Ik denk nog regelmatig aan onze sessie en kijk naar de kaarten waar we het een en ander op hebben geschreven. Ademen, voelen, de speelsheid… alles wat je die middag zei, klinkt nu nog logischer dan toen. Het was ‘warm’ bij je. Je was er 100% voor mij. Oprecht, liefdevol in de eerlijkheid. Ik vind het geweldig dat je niets schuwt, dat je je uitspreekt zonder te oordelen en dus ook zonder mij ‘te sparen’. Die oprechtheid maakt dat je echt iets gééft. Jij bent er echt, ik ben er echt, er is wezenlijk contact. Daarom kan ik daarna zelf verder. Er is iets gezien, het licht is ergens op gezet, er is iets herkend, dingen rollen naar hun plek. Nu nog steeds. Dankjewel voor het loslaten van je talent op mij: jouw megasterk invoelend vermogen is goud waard.

Petra leert je alle facetten van het leven beter te begrijpen en jezelf opnieuw te ontdekken en daardoor goed op je gevoel te kunnen vertrouwen.

Dit was voor mij een leerzame ervaring die ik niet zal vergeten en waar ik heel veel kracht uit haal.

Petra is in staat feilloos tot de kern door te dringen. Ze is een eerlijke spiegel op een niveau waar je zelf niet direct toegang toe hebt. Ze weet me te raken en doet dat op een geheel eigen wijze. Petra zet me op scherp en helpt me focus aan te brengen. Ze is daarbij helder en to the point en ook in staat het ongrijpbare tastbaar te maken voor mij. Als ik met Petra gesproken heb voel ik ruimte. Het brengt me rust en dichter bij mezelf.

Zakelijk (ik ben ondernemer) heeft de Tweedaagse er in geresulteerd dat ik sindsdien anders communiceer, andere klanten aantrek en het werk gewoon op mij af komt. Het valt niet onder woorden te brengen wat we allemaal gedaan hebben en vooral wat er allemaal gebeurde. Ik weet alleen dat ik me na die Tweedaagse letterlijk herboren voelde. Ik ben in die twee dagen meer gegroeid dan in de twintig jaren daarvoor. Met daarnaast de klik die we hadden, de prettige sfeer en de enorme warmte. Ik ben ’thuisgekomen’ en jij bent een mooi mens Petra (zeg ik met tranen in mijn ogen)!

Petra heeft ons team- en groepsgevoel versterkt door ons een spiegel voor te houden. De spiegel betrof zowel onze persoonlijke sterktes en aandachtspunten, als onze onderlinge relaties en fricties. Dit is heel prettig voor de overige teamleden om te weten, hierdoor is er minder ruis en meer rust in de samenwerking ontstaan.

Ook heeft Petra verduidelijking gecreëerd wat betreft onze wensen van teamuitbreiding en waar deze uitbreiding aan zou kunnen voldoen zodat dit ons energie zal gaan opleveren in plaats van kosten.

Petra was voor mij in 2017 een spiegel die mij mijn hart en ziel liet zien en voelen. Een wonderlijke dame met bovennatuurlijke inzichten en dit op een duidelijke begrijpende manier verwoord. Mijn contact met Petra is ‘per toeval’ ontstaan doordat een opdrachtgever mij een bijzonder verhaal vertelde over de inzichten die ze binnen het bedrijf had gegeven. Petra kon zich op alle vlakken helemaal in mij verplaatsen. Hierdoor kreeg ik de inzichten en bevestigingen in dat wat ik doe en beleef.

Petra heeft mij geholpen om mezelf langzaam af te pellen. Om letterlijk meer tot de kern van mezelf te komen. De ene keer stelde ze me gerust, de andere keer spoorde ze me aan. Maar telkens begeleidde ze me naar datgene wat ik op dat moment nodig had. En dat is de kracht van Petra. Ze voelt aan wat er speelt en wat je op dat moment nodig hebt.

Na lange tijd niet lekker in m’n vel te hebben gezeten en (veelal tevergeefs) diverse stadia van de geestelijke gezondheidszorg te hebben doorlopen, kwam ik in contact met Petra. Eindelijk iemand die niet een standaard protocol afhandelt met de daarbij behorende aanpak. Met gebruik van haar (mensen) kennis en bijzondere gave was ze in staat mij een kant van mijzelf te laten zien die ik nog niet eerder had gezien. Ze heeft mij laten begrijpen waarom bepaalde zaken gaan zoals ze gaan, in plaats van mezelf continue af te vragen “wat doe ik verkeerd?”. De puzzelstukjes vielen ineens op z’n plek.

Voor mij is Petra mijn levenscoach die me helpt puzzelstukjes te vinden en te leggen. Mij begeleidt op mijn reis; mijn reis om thuis te komen. Ik ben heel dankbaar dat Petra op mijn pad is gekomen.

Petra heeft de bijzondere gave dat ze een uitzonderlijk sterk invoelend vermogen heeft. Ze ziet, voelt en leest je als het ware. En niet alleen jou maar ook de mensen om je heen. Hierdoor kan ze je helpen om dingen inzichtelijker voor je te maken. En om meer inzicht in jezelf en die andere mensen te krijgen. Het klinkt misschien zweverig maar dat is het absoluut niet. Petra is heel direct en praktisch. Blijf je niet afvragen hoe ze het doet. Ervaar het zelf! Een bijzondere ervaring met een bijzonder mens levert je verrassende oplossingen.

Petra opent ogen. Schuift het gordijn opzij voor een helder zicht. Het ‘weten’ (de ‘waarheid’) zit diep in de buik verscholen en meestal niet grijpbaar. Met Petra’s hulp komt het naar boven. Ik heb geleerd (opnieuw) mijn buik te vertrouwen. Petra lokt uit, confronteert, houdt de spiegel voor, zodat de knoop zich kan ontwarren en dingen duidelijk worden en alles weer kan stromen.

Oud zeer, woede, verlatenheid zijn begrippen die Petra niet vreemd zijn. Met haar luisterend oor en empathisch vermogen voelt ze na een paar minuten waar het om draait en legt ze de vinger op de zere plek. Ze zet je aan het denken waar door je inzicht krijgt in dingen die diep in je verborgen liggen. Je voelt je veilig bij haar.

Op een wijze die niet te omschrijven is heb jij me begeleid in het laten inzien waar ik vandaan kwam, waar ik nu sta en waar ik naartoe wil. Met als belangrijkste boodschap: het lukt alleen wanneer je jezelf laat zien.

De Tweedaagse bij Petra hebben mij enerzijds een gevoel van balans en berusting gegeven, maar op andere vlakken juist ook uit balans gebracht zodat ik als vanzelf verdere acties ondernam. Tijdens de dagen kwamen onderwerpen omhoog, die mij blijvende inzichten hebben gegeven, maar dat waren niet altijd de onderwerpen die ik had verwacht. De kaartjes met kernzinnen zoals Petra ze op schrijft tijdens de gesprekken, bekijk ik nog steeds met regelmaat. Ik haal daar sturing en ondersteuning uit. De twee dagen doorgebracht met Petra voelde als ‘loutering’ en ‘gezien worden’, heel prettig.

Telkens weer liet Petra zien dat horen en voelen, behulpzaamheid, inzichten geven, de juiste woorden gebruiken en een vleugje humor, in haar DNA zit. Haar innemende persoonlijkheid en gedrevenheid was een warme geruststelling tijdens de Tweedaagse. Petra weet de juiste toon te zetten en met accurate vragen richting te geven, daar waar mijn persoonlijkheid inzichten en antwoorden nodig had, in welke situatie ook. Hoe mooi is dat, dat je op zo’n prachtige wijze in vol vertrouwen verder geholpen wordt, om in het juiste spoor te blijven en te groeien.

Jouw coaching gaat verder dan alleen het behandelen van en werken aan een coachvraag. Het is een effectieve manier om inzicht te krijgen in jezelf, je patronen, valkuilen en ontwikkelpunten op een impactvolle wijze. Jij legt op een bijzondere manier in korte tijd ‘de vinger op de zere plek’. Vervolgens breng je hoofd en hart bij elkaar met als gevolg dat je snel tot de kern komt. De gesprekken zijn waardevol, raak en leveren echt inzicht op. Op zo’n manier dat je er nog lang over nadenkt, aan terugdenkt en er aan blijft werken.

Petra is gewoon ‘the girl next door’. Je verwacht (dat was mijn vooroordeel) toch wel een beetje een ‘apart’ mens als je dit soort dingen kunt. Maar niets is minder waar en dat maakt het ook zo fijn voor mensen die niet zo vertrouwd zijn met deze materie (intuïtief aanvoelen, verleden, toekomst, energie, etc.), om met Petra te werken. Met kleine stapjes en begrijpbare taal en oefeningen laat ze je stap voor stap kennis maken met deze materie. Daarnaast heeft Petra humor; vaak heb ik bij haar gezeten met een lach en een traan.

Als je jezelf verder wil ontwikkelen dan ben je bij Petra aan het goede adres. Verstoppen heeft geen zin… Recht door zee, zonder blad voor de mond en met een heerlijk gevoel voor humor zegt zij waar het om draait, daar kun je op rekenen. Haar krachtige intuïtie kan pijnlijk confronterend zijn, maar door haar grootse gevoel van respect voelde ik mij totaal veilig om alles te delen. Met vallen en opstaan heb ik geleerd mezelf te respecteren waardoor ik het respect van anderen niet meer zoveel nodig heb als vroeger.

Een gesprek met jou is een cadeautje voor mezelf. In mijn werk luister ik altijd naar mensen en nu wordt er naar mij geluisterd. Dat doet me goed. Daarnaast spiegel je me, geef je me voeding om over na te denken. Heel waardevol.

Petra luistert, voelt, tast af en helpt je te zien en vooral heel duidelijk te voelen wat het antwoord op je vraag is. Of je vraag nou over opvoeding, liefdesrelaties, werk of over ‘wie je bent’ gaat, Petra helpt je het antwoord te vinden!

Met een ‘buitenstaander’ naar mijn eigen leven kijken en de issues die ik heb, heb ik ervaren als een opluchting, een geruststelling. Ik weet nu beter waarom ik reageer zoals ik reageer en waar het vandaan komt. Dit maakt het zoveel makkelijker en luchtiger. ‘Je hoeft helemaal niets’ heeft Petra mij geleerd. Ook zo’n opluchting. Want als je niet meer ‘hoeft’ dan kan en mag er dus weer van alles. Alles wat ík wil. Nee, een briefje met adviezen over hoe nu verder te leven heb ik niet gehad, dat ga ik zelf doen. Het weten ‘ik mag er zijn’ en een blij zelfvertrouwen zijn mijn resultaten en dat was meer dan de moeite waard.

Soms ben je zolang met iemand samen, dat je niet eens meer in de gaten hebt dat je jezelf kwijt bent geraakt en erg ongelukkig bent. Je wilt zo graag vasthouden aan een huwelijk, je wilt zo graag je gezin compleet houden en je blijft hopen op verbetering.

Soms blijkt dat je allebei gewoon van het begin af aan zo verschillend bent dat je elkaar met de jaren alleen maar verstompt, remt en niet meer gelukkig kunt maken, ook al geef je nog wel om elkaar.

Petra heeft ons heel veel in laten zien en laten voelen, de beste waarheid uit laten spreken naar elkaar… Alles werd ineens zo helder voor beiden. We bewandelen nu weer ons eigen pad, dat ons weer gelukkig maakt en goed laat voelen. Ik ben weer dichter gekomen bij wie ik ben en weer verantwoordelijk voor mijn eigen geluk. Dankzij Petra hebben we na jaren de waarheid onder ogen durven komen en de juiste beslissing kunnen nemen.

Ik ben in twee intensieve maar vooral ook leuke dagen met Petra eindelijk thuis gekomen in mezelf! Na een paar loeipittige jaren en een leven lang zoeken naar mijn ‘eigen draai’ in het leven was dat een enorm welkom geschenk. Door haar openheid, directheid, warmte en no-nonsense benadering voelde ik meteen dat er met Petra iets zou kunnen gaan stromen. Zij zette iets open en in beweging waarvan ik al lang wist dat het er zat. Met haar intelligentie en intuïtie, gevoel voor humor en uitzonderlijk inlevingsvermogen gidste ze mij gedurende twee dagen terug naar wie ik ben. Ik voel me nu krachtiger, bewuster, rustiger, geïnspireerd en ervaar eindelijk richting in mijn leven.

Toen ik bij Petra aan tafel zat voelde ik mij meteen op mijn gemak. Ik vond het heel bijzonder wat ze me allemaal vertelde. Het klopte helemaal. Om te blijven leren lees ik nog regelmatig de notities die zij voor me gemaakt heeft en die ik zelf gemaakt heb tijdens de sessie. Ook ben ik blij met het Sparringstegoed wat ik gekregen heb. Ik verheug me nu al op het moment dat ik het ga gebruiken!

De echte ware ik naar boven halen! Petra is in staat je mee te nemen naar je verleden en het heden en je te laten voelen wat echt bij je hoort. Ze kan met weinig woorden de juiste snaar raken en helpt je hiermee om te gaan. Hierdoor kun je zaken uit het verleden een plaats geven en krijg je veel energie en vertrouwen voor de toekomst op een manier die dicht bij jezelf staat. Een bijzondere gewaarwording die je een ieder gunt!